MAX 2e OP NK JEUGD
05-05-2018
Max Warmerdam is tweede op het NK Jeugd geworden na een spannende laatste ronde.

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaak in de leeftijdscategorie√ęn A, B en C (respectievelijk t/m 20, 16 en 14 jaar) 2018 vond plaats van zondag 29 april t/m zaterdag 5 mei 2018 in Van der Valk Hotel Assen.

In een voorbeschouwing op de zevende en laatste ronde werd op de website van het NJSK geschreven:
'Dit belooft een zenuwslopende apotheose te worden die zich over maar liefst drie borden verspreidt. Bespiegelingen over een tweede plaats zijn in deze hectiek volstrekt onmogelijk'

NjSK 2018 Max-Wiggert.jpg
De belangrijke ronde 6: Max (links) tegen de latere Nederlandse kampioen Wiggert Pols (foto Harry Gielen)

Nadat de rook van de wedstrijd was opgetrokken vonden we de outsider Wiggert Pols (na winst) terug op de eerste plaats en Max (na een remise) op plaats twee. Dit was voor Max een trapje hoger dan vorig jaar. De tweede plaats geeft Max recht op uitzending naar het EK in Riga (Letland) van 19 t/m 30 augustus 2018.

Siem van Dael speelde ook mee in de A-groep, maar kon helaas zijn vorm niet vinden.

Voor alle uitslagen kijk hier.

Herman Grooten heeft op schaaksite.nl een informatief artikel over de strijd in de A-groep geschreven met als titel: Als er twee vechten om een been….

Zie ook het verslag op de website van de Limburgse bond.

15-12-2018 5e ronde KNSB: Venlo1-OudZuylen; Venlo2-Dubbelschaak2
20-12-2018 Gongschaaktoernooi