LimianZ Rapid Open 2018
MAX EN SIEM IN GRONINGEN
30-12-2017
Max Warmerdam en Siem van Dael spelen al meerdere jaren mee in de A-groep van het sterk bezette Schaakfestival Groningen, dat dit jaar van 22 tot en met 30 december 2017 in stad Groningen werd gehouden.

Siem van Dael SFG 2017.jpg
Max Warmerdam SFG 2017.jpg
Siem en Max in het Schaakfestival Groningen. Foto’s van Harry Gielen via de toernooiwebsite

Max evenaarde zijn prestatie van vorig jaar op matchpunten (5,5 uit 9), maar eindigde daarmee hoger dan vorig jaar en wel op de veertiende plaats. Met twee remises tegen GM’s (waaronder tegen toernooiwinnaar Benjamin Bok), winst op een IM en twee remises tegen IM’s, mag hij terugkijken op een geslaagd toernooi.

Siem verbeterde zich ook ten opzichte van vorig jaar. Met 4,5 punten uit 9 en een achtentwintigste plaats heeft ook hij een goed toernooi afgesloten. Om dit te illustreren, de drie verliespunten kwamen uit partijen tegen respectabele tegenstanders: GM Alexey Kislinsky en GM Sipke Ernst en IM Lucas van Foreest.

De derde Limburger in de A-groep, Ruud van Meegen, verbeterde zich ook en behaalde uiteindelijk 4 uit 9, wat goed was voor een achtendertigste plaats.

Voor de eindstand van de A-groep en alle details zie hier.

03-02-2018 Venlo1 - UVS 1
04-02-2018 4e ronde Lisb: DJC2 - Venlo2, EWS - Venlo3, HSDV - Venlo/Schaakvelden
17-02-2018 LimianZ Rapidtoernooi
04-03-2018 5e ronde Lisb: Venlo2 - Blerick2, Venlo3-Stokpaardje, Venlo/Schaakvelden - Blerick4