Externe Competitie Actueel

KNSB-competitie ronde 4 op 27 november 2021
Venlo 1 - HWP Sas van Gent 2

door Henk van Gool

Schaken onder het juk van Corona

De vierde ronde van de KNSB-competitie stond in het teken van Corona en de maatregelen eromheen.
De KNSB aarzelde op vrijdag nog of de ronde de volgende dag doorgang moest vinden of beter afgelast kon worden. Uiteindelijk besliste de persconferentie van de regering om 19.00 uur ‘s avonds in het voordeel van doorgaan. Veel teamleiders hadden inmiddels echter al besloten dat ze onder de huidige omstandigheden niet wilden spelen. Wat ik zo gezien heb is ruwweg de helft van de wedstrijden niet doorgegaan. De schaakwereld toont zich al net zo hopeloos verdeeld over het virus als de rest van Nederland.
Zelf zag ik dat het al weken bergafwaarts ging, maar ik zag ook geen reden om die ene dag voor de lockdown ineens paniekvoetbal te gaan spelen en iedereen af te bellen. Ik schatte in dat het risico van een klein groepje schakers op één locatie, die allemaal getest zijn, dat met hun coronapas konden aantonen en die met een mondkapje op de middag in rust doorbrengen, acceptabel was.
Vanuit Sas van Gent waren er ook geen signalen dat men niet wilde komen, dus ging de wedstrijd Venlo 1 - HWP Sas van Gent 2 wél door.

Lees hier verder...

05-02-2022 KNSB 2D: Venlo 1 - WLC 1