14-08-2020
Het vijfde en laatste nummer (augustus 2020) van het seizoen 2019-2020 is op de website geplaatst.

Dit nummer is deels gevuld met de stukken voor de jaarlijkse Algemene ledenvergadering op donderdag 27 augustus 2020. Het zijn de Uitnodiging voor de ALV, het Jaarverslag van de secretaris en het Jaarverslag van de wedstrijdleider, plus de Notulen van de Algemene vergadering 29-8-2019.

Omdat zowel de interne als de externe competitie zijn gestopt, waren er geen actuele partijen beschikbaar om in ons clubblad te bespreken. Om deze leegte op te vullen heeft de redactie de spelers van het eerste en tweede team gevraagd om hun interessantste partij in te sturen. Deze oproep heeft geleid tot een aantal mooie partijbesprekingen onder de titel: My most interesting games.

De column van Geert Hovens gaat deze keer over het wel en wee van schaken in Corona-tijd: van online schaken op het platform Lichess, via met twee-borden-schaken in ontmoetingscentrum De Glazenap in Tegelen, naar een heus toernooi over 5 ronden, het Venlo Gesloten.

Columnist Boeb Jacobs schrijft -uiteraard- over Corona en hoe dit virus zijn schaakleven veranderde. Boeb is inmiddels een gelouterd internetschaker!

Clubhistoricus Nico van der Hoogt bericht in zijn rubriek Interne Zaken & Oude Doos over voormalig VSV-secretaris Dommeck met een bijzonder artikel, met als ondertitel ‘Kloknood & Noodklok’. Zéér de moeite waard om te lezen.

De standaardrubrieken Actuele interne ratings en de Stand van de interne competitie ontbreken deze keer om begrijpelijke redenen.

26-09-2020 Er zijn geen aankomende evenementen