Venlose Schaakvereniging
Links
Home
Algemene Informatie
Kalender
Ratinglijst
Interne Competitie Actueel
Interne Competitie Archief
Externe Competitie
Toernooien
Partijen
Jeugd Kalender
Foto's
Bestuur
Clubblad
Links
Contact


Actualiteiten
NIEUW CLUBBLAD UIT
14-08-2020
Het vijfde en laatste nummer (augustus 2020) van het seizoen 2019-2020 is op de website geplaatst.

Dit nummer is deels gevuld met de stukken voor de jaarlijkse Algemene ledenvergadering op donderdag 27 augustus 2020. Het zijn de Uitnodiging voor de ALV, het Jaarverslag van de secretaris en het Jaarverslag van de wedstrijdleider, plus de Notulen van de Algemene vergadering 29-8-2019.

Omdat zowel de interne als de externe competitie zijn gestopt, waren er geen actuele partijen beschikbaar om in ons clubblad te bespreken. Om deze leegte op te vullen heeft de redactie de spelers van het eerste en tweede team gevraagd om hun interessantste partij in te sturen. Deze oproep heeft geleid tot een aantal mooie partijbesprekingen onder de titel: My most interesting games.

De column van Geert Hovens gaat deze keer over het wel en wee van schaken in Corona-tijd: van online schaken op het platform Lichess, via met twee-borden-schaken in ontmoetingscentrum De Glazenap in Tegelen, naar een heus toernooi over 5 ronden, het Venlo Gesloten.

Columnist Boeb Jacobs schrijft -uiteraard- over Corona en hoe dit virus zijn schaakleven veranderde. Boeb is inmiddels een gelouterd internetschaker!

Clubhistoricus Nico van der Hoogt bericht in zijn rubriek Interne Zaken & Oude Doos over voormalig VSV-secretaris Dommeck met een bijzonder artikel, met als ondertitel ‘Kloknood & Noodklok’. Zéér de moeite waard om te lezen.

De standaardrubrieken Actuele interne ratings en de Stand van de interne competitie ontbreken deze keer om begrijpelijke redenen.

Voor dit en oudere nummers, zie de rubriek Clubblad in de linkerkolom of klik hier.
Terug

RSS Feed Archief

Welkom
Welkom op de website van de Venlose Schaakvereniging.
Kalender
26-09-2020 Er zijn geen aankomende evenementen

zomertoern 17-8-17.png


© Webdesign Matthijs Smith